Video

VV-ja kalon 50-përqindëshin, Hoxhiqi e Dordeviqi mbesin jashtë Kuvendit

1
 

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka certifikuar këtë të shtunë rezultatin e 14 shkurtit. Pas përfundimit të procesit ankimor, fillimisht në PZAP e pastaj edhe në Gjykatën Supreme, përqindja e subjekteve politike ka pësuar një rritje të vogël. Pavarësisht se numri i deputetëve të tyre nuk ka ndryshuar, AAK-ja në vend të Meliza Haradinajt do ta ketë deputete Albana Bytyqin, kurse me largimin e Adrijana Hoxhiqit e Hatixhe Dordeviqit, ulëse në Kuvend kanë siguruar Duda Balje e Erxhan Galushi. Në mbledhjen e KQZ-së, kryetarja Valdete Daka ka pasur një kërkesë për deputetët e legjislaturës së re.

Një ditë pa u bërë një muaj nga dita e zgjedhjeve, Komisioni Qendror i ka certifikuar rezultatet.

Për dallim nga ato përfundimtaret, pas procesit të ankesave në PZAP e Gjykatën Supreme ka ndryshuar përqindja që kanë marrë subjektet politike dhe ulëset e siguruara në Kuvend.