Video

Përplasje në procesin e Brdo-Brijunit

1
 

Me tensione mes Vjosa Osmanit e Aleksandër Vuçiqit ka nisur takimi i 10-të i procesit Brdo-Brijuni, ku pjesëmarrës ishin presidentët e vendeve të rajonit.

Samitin e ka lëshuar para kohës presidenti serb Aleksandër Vuçiq, për të cilin u tha se nuk deshi të bëhej pjesë e diskutimeve që kanë të bëjnë me njohjen e pavarësisë së Kosovës. Vuçiqi ka insistuar se Kosova është pjesë e Serbisë”, dhe se sipas tij, me shpalljen e pavarësisë së Kosovës nuk është respektuar parimi i mosndryshimit të kufijve.