Video

Në Srebrenicë varrosen mbetjet mortore të 19 viktimave të porsaidentifikuara

1
 

Mijëra qytetarë janë mbledhur në Bosnjë për ta përkujtuar masakrën e vitit 1995 në Srebrenicë, e njohur si gjenocidi i vetëm në Evropë prej Luftës së Dytë Botërore. Në 26-vjetorin e masakrës janë varrosur mbetjet mortore të 19 viktimave të identifikuar së fundmi.

26 vjet pas vrasjes brutale, 16 burra, dy tinejxherë dhe një grua janë varrosur në varrezat që ndodhen në hyrje të qytezës, duke iu bashkuar më shumë se 6.600 viktimave të tjera të varrosura aty.