Video

Derisa talebanët marrin pushtetin, Kosova ofron strehë për refugjatët afganë

1
 

Presidentja Vjosa Osmani ka thënë se Kosova i ka dyert të hapura për refugjatët afganë, të cilët po largohen nga vendi në kaos. Osmani ka thënë se Kosova do ta ketë ndihmën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për vlerësimin e sigurisë gjatë qëndrimit të përkohshëm të shtetasve afganë derisa t’u rregullohet dokumentacioni për SHBA.

Për pranimin e afganëve refugjatë në Kosovë, Qeveria Kurti thotë se janë në komunikim me autoritetet shtetërore dhe ushtarake amerikane që nga mesi i korrikut.