Video

Kthehen nga Serbia në Kosovë eshtrat e viktimave të masakrës së Rezallës

1
 

Kanë arritur në Kosovë mbetjet mortore të disa viktimave të masakrës së Rezallës, që u zhvarrosën nga varreza masive në Kizhevak të Serbisë. Sipas institucioneve, bëhet fjalë për shtatë identifikime të reja nga masakra e Rezallës dhe për dy ribashkime me eshtrat e zhvarrosura vite më parë nga varreza masive në Rudnicë të Serbisë. Pranë pikës kufitare në Merdar, familjarë e të afërm nga Rezalla dhe organizata joqeveritare kanë pritur kthimin e mbetjeve mortore.

Mes lotëve e dhimbjeve Azize Rukolli ka pritur kthimin në Kosovë të eshtrave të babait të saj të vrarë 22 vjet më parë nga forcat serbe në masakrën e Rezallës.

Eshtrat e Jonuz Rukollit janë në mesin e mbetjeve mortore të zhvarrosura nga varreza masive në Kizhevak të Serbisë.