Video

Smith e pranon se Specialja dështoi t’i ruajë dokumentet konfidenciale

1
 

Tre përfaqësues të Zyrës së Prokurorit të Specializuar kanë prezantuar fjalën hyrëse në gjykimin kundër drejtuesve të OVL të UÇK-së, Hysni Gucati e Nasim Haradinaj. Përderisa të akuzuarit u deklaruan të pafajshëm, kryeprokurori Jack Smith bëri një adresim të gjatë ku tha se të akuzuarit kanë bërë përpjekje të forta për ta penguar drejtësinë. Smith foli për pretendimet e tij se të akuzuarit shpërndanë në mënyrë të jashtëligjshme materialin konfidencial, por nuk dha detaje për atë se si rrodhi materiali konfidencial nga zyra që e udhëheqë vetë ai

Kryeprokurori dhe dy prokurorë të Zyrës së Prokurorit të Specializuar kanë lexuar për rreth tri orë përmbajtjen e akuzave e dyshimeve që rëndojnë mbi dy drejtuesit e Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, Hysni Gucati e Nasim Haradinaj, për pengim të drejtësisë. Në seancën e parë të mbajtur të enjten në Hagë, Gucati, gjatë deklarimit të tij tha se “jam plotësisht i pafajshëm”. Kurse, Haradinaj deklaroi se aktakuzën s’mund ta kuptojë, por atë që u lexua e ka kuptuar. Edhe ai e ka konsideruar veten plotësisht të pafajshëm.

Pas deklarimit të tyre, kryeprokurori Jack Smith filloi leximin e fjalës hyrëse.