Video

Qeveria vendos masa mbrojtëse ndaj dy produkteve që vijnë nga Serbia

1
 

Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë ka marrë vendim për masa anti-damping ndaj koncentratit për kafshë dhe shpezë, si dhe blloqeve me origjinë nga Serbia. Ministrja Rozeta Hajdari në një konferencë për media, ka thënë se vendimet vijnë si rezultat i dëmtimit të prodhuesve vendorë

 

Pas hetimit 60 ditor ndaj disa produkteve nga Serbia, Qeveria e Kosovës ka vendosur masa anti-damping ndaj dy llojeve të tyre. Dampingu nënkupton importin e mallrave në Kosovë me një çmim më të ulët sesa në tregun e vendit eksportues, në këtë rast në Serbi, gjë e cila vlerësohet e dëmshme.