Video

Kurti nuk e shkarkon Rakiqin, i rëndësishëm për të është demaskimi i Serbisë

1
 

Ministri serb i Qeverisë së Kosovës, Goran Rakiq, nuk do të ndëshkohet nga shefi i tij, ndonëse një ditë më parë doli kundër aksionit të Policisë së Kosovës, e madje edhe kërkoi mbrojtje nga presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq. Kryeministri Albin Kurti të enjten arsyetoi mosveprimin e tij karshi ministrit Rakiq, duke thënë se ai nuk është çështje e me shkarkim shndërrohet në çështje. Për Kurtin më i rëndësishëm është aksioni i ditës së mërkurë që, sipas tij, ka goditur nervin e krimit të organizuar e kontrabandës dhe ka demaskuar përpjekjet destruktive të Serbisë 

Goditja e krimit dhe demaskimi i përpjekjeve destruktive të Serbisë e bëjnë të suksesshëm aksionin kundër krimit të organizuar në veri dhe disa qytete të tjera të Kosovës e jo shkarkimi i ministrit për Komunitete dhe Kthim, Goran Rakiq, ka thënë kryeministri Albin Kurti, në arsyetimin e dhënë rreth vendimit që do të merret pas deklaratave të liderit të serbëve të Kosovës. Rakiq të mërkurën në shenjë revolte me aksionin e Policisë së Kosovës ka kërcënuar se herën tjetër nuk do të lejojnë të tilla veprime, pavarësisht se ato, sipas zyrtarëve të Qeverisë, ishin drejtuar kundër të dyshuarve për kontrabandë, pa dallim etnie, e jo kundër qytetarëve serbë. 

Kreu i Ekzekutivit, Albin Kurti, pas pjesëmarrjes në disa aktivitete në kuadër të fushatës zgjedhore të Lëvizjes Vetëvendosje në Prizren tha se e kanë goditur nervin e krimit të organizuar, korrupsionit e kontrabandës.