Video

Pacientëve nuk u ofrohen shërbime, Sindikata ultimatum Qeverisë

1
 

Me grevë ka filluar e enjtja për mantelbardhët e Kosovës, të cilët po e kërkojnë miratimin e Ligjit për paga. Qytetarët prej orës 7 të mëngjesit e deri në 15:00 nuk kanë mundur t’i marrin shërbimet shëndetësore. Ndërkaq, një javë kohë i është dhënë Qeverisë së Kosovës që ta thërrasë në takim Federatën Sindikale të Shëndetësisë (FSSHK), ose në të kundërtën, sipas tyre, sërish do të vazhdojnë me grevë

Që prej orëve të hershme të mëngjesit të ditës së enjte, Qamil Hyseni, kishte pritur për kontrollimin e këmbës, para objektit të ambulancave specialistike. Ai kishte ardhur nga qyteti i Vushtrrisë, vetëm për t’i marrë shërbimet e nevojshme mjekësore, por të njëjtit nuk iu ofrua një gjë e tillë, për shkak se mjekët ishin në grevë. Sipas tij, kjo grevë është e papranueshme dhe vetëm po i maltreton pacientët.

“Kom pas një termin sot ta bëj një vizitë për këmbë, kur erdha kjo qenka mbyllur, qenka grevë. Mirë jo, asnjë fije mirë jo”, u shpreh Hyseni.