Zgjedhjet 2019

Numrat e partive në zgjedhjet e 6 tetorit do të jenë nga 111 deri më 135

Numrat e partive në zgjedhjet e 6 tetorit do të jenë nga 111 deri më 135

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka vendosur që numrat e partive politike për zgjedhjet e 6 tetorit të jenë nga 111 e më lartë dhe të mos korrespondojnë me numrat e kandidatëve për deputetë, sikurse në zgjedhjet e kaluara.

Për këtë vendim ka njoftuar drejtori ekzekutiv i Zyrës për Regjistrimit të Subjekteve Politike, Yll Buleshkaj, sipas të cilit tash e tutje renditja e subjekteve politike në fletëvotim do të jenë nga 111 deri 135, raporton KP. Për këtë udhëzim u pajtuan të gjithë anëtarët e partive politike. Ilir Gashi anëtar i KQZ-së nga radhët e PDK-së, ndonëse u pajtua me këtë udhëzim, kërkoi që të bëhet më atraktiv kombinimi i numrave.