Zgjedhjet 2019

Ç’thonë kandidatët për kryeministër për dialogun Kosovë-Serbi

Ç’thonë kandidatët për kryeministër për dialogun Kosovë-Serbi
 

Qeveria e re e Kosovës që do të dalë pas zgjedhjeve të 6 tetorit si çështje të pakapërcyeshme do të ketë dialogun me Serbinë.

e re e Kosovës do të duhet të përballet me temën e dialogut me Serbinë, pavarësisht vështirësive dhe pengesave që mund të ketë në këtë proces. Kjo është një kërkesë e bashkësisë ndërkombëtare e posaçërisht e SHBA-së, e theksuar disa herë nga i ngakuari amerikan për Ballkanin Perëndimor, Mathew Palmer. “Ne do ta bëjmë të qartë pritshmërinë tonë se qeveria e ardhshme e Kosovës do të jetë një qeveri pro dialogut, e gatshme të pezullojë tarifat, të cilat janë pengesë për rifillimin e procesit të dialogut, e gatshme të formojë një ekip negociator të fuqizuar si dhe e gatshme të angazhohet me Serbinë në tryezën e bisedimeve me seriozitetin e qëllimit për të arritur një marrëveshje për normalizimin e marrëdhënieve”, ka deklaruar Palmer.