Zgjedhjet 2019

Baraliu: Qeveria e re e fuqishme që në start

Foto: Ilustrim/Koha
 

Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës, të cilat kanë zhvilluar sot takimin e parë pas zgjedhjeve të 6 tetorit, kanë arritur një marrëveshje në parim, ku janë pajtuar që të presin certifikimin final të rezultateve të zgjedhjeve, e pastaj të arrijnë një marrëveshje finale.

Profesori universitar dhe njohësi i Kushtetutës, Mazllum Baraliu e quan lajm të mirë arritjen e një marrëveshjeje të tillë në mes të këtyre dy subjekteve politike, teksa tregon se konstituimi i Kuvendit dhe Qeverisë duhet të bëhet brenda 30 ditësh pas certifikimit të rezultateve përfundimtare.