Zgjedhjet 2019

Deputetët e rinj të Vetëvendosjes

Deputetët e rinj të Vetëvendosjes

​Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka publikuar rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve sipas së cilave Lëvizja Vetëvendosje ka 32 deputetë, në mesin e të cilëve janë 10 deputetë nga legjislaturat e kaluara dhe 22 deputetë për herë të parë.

Më së shumti vota në këtë subjekt politik ka marrë Albin Kurti, me gjithsej 183 868 vota, pas tij është Glauk Konjufca i cili ka marrë 72 775 vota.