Zgjedhjet 2019

Ankesat eventuale në Kushtetuese nuk e ndalin konstituimin e institucioneve

Ankesat eventuale në Kushtetuese nuk e ndalin konstituimin e institucioneve

Rezultati i zgjedhjeve të 6 tetorit nuk do të marrë epilog as pas shpalljes së rezultateve përfundimtare nga Komisioni Qendror Zgjedhor. Kjo pasi Nisma Socialdemokrate dhe disa subjekte të komunitetit joshumicë kanë deponuar ankesa, fillimisht në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP) e më pas edhe në Gjykatën Supreme. Instanca e fundit mbetet Gjykata Kushtetuese.

Këtë ka paralajmëruar ta bëjë koalicioni Nisma-AKR për të kërkuar shpalljen e pavlefshme të votave të ardhura me postë nga Serbia, shkruan sot Koha Ditore. Por pavarësisht ankesave, mbështetur në Ligjin për Zgjedhje dhe sipas interpretimit të juristëve, mund të nisin procedurat për krijimin e institucioneve të reja.