Zgjedhjet 2019

Sipas analistëve, nëse nuk ka marrëveshje LDK-LVV duhet qeveri kalimtare

Sipas analistëve, nëse nuk ka marrëveshje LDK-LVV duhet qeveri kalimtare
Foto: Koha/Arkivë

Lëvizja Vetëvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës, nuk po e kanë të lehtë t’i ndajnë postet politike, edhe pse për programin bashkëqeverisës tashmë janë dakorduar.

Njohës të çështjeve politike vlerësojnë se mosmarrëveshja për ndarjen e posteve është zhgënjyese për elektoratin e të dy partive. “Nëse nuk arrihet një marrëveshje e shpejt ndërmjet këtyre dy partive, analistët vlerësojnë që një qeveri kalimtare do ta shpëtonte vendin nga ngërçi politik.